Deze koffie is in de Harar regio, geproduceerd door verschillende kleine producenten – zoals vaak in Ethiopië gaat het om tuinbouwkoffie.
Variëteit: arabica, moka .
Hoogte: 1600-2000m.
Proces: zongedroogd,
Smaak is wijnachtig, fruitig met een bloemige aciditeit.
Oorsprong: São João Do Manhuaçu
Dit zijn de hoogste kwaliteit bonen van de Dutra-farm. Handgeplukt, de koffieplanten zijn gesitueerd bij natuurlijke watervallen en onder prachtige oorspronkelijke bomen. Er wordt gewacht op het juiste moment van oogst en daarna worden de bonen gedroogd op ‘African beds’. Dit zorgvuldige proces en de bijzondere omgeving geven een zeer goede kwaliteit koffie.
Hoogte: maximaal 1200m.
Proces: natural, zongedroogd
100% Arabica
Smaak: zoete cacao, hazelnoot, volle body, lage aciditeit.
Gebrand voor espresso, maar men schenkt er ook een heerlijke filterkoffie van.
Direct trade
Oorsprong: Rwanda, Het wassstation Simbi is gelegen in het heuvelachtige Huye district in het zuiden van Rwanda. Het wasstation wordt gerund door Abdoul Rudahunga, die de Cup of Excellence heeft gewonnen in Rwanda.
100% Arabica
Direct trade
Honey Proces
Geeft een volle zoete koffie, met tonen van zoethout, zeste van sinaas en een zoete afdronk. Hoge aciditeit.
Gebrand voor espresso, maar is ook geschikt voor filterkoffie.
Oorsprong: Ethiopië, Sidama, washing station Gebeyew. De heer Tsegab is een jonge en gepassioneerde man die als missie heeft om de koffie uit zijn regio, vanaf de kleine wasstations te verhandelen direct naar de branders. Door zo te werken zorgt hij ervoor de koffieboeren een eerlijke prijs krijgen en dat de koffie die ze verhandelen goed van kwaliteit is.
100% Arabica
Direct trade
Proces: gewassen
Smaak: Deze koffie geeft een ware smaak bom in de mond. In het begin proef je zwarte bes en is de koffie zeer fris en fruitig, als de koffie afkoelt ontdek je rijpe ananas. Deze koffie geeft een heerlijk hoge aciteit
Gebrand voor filterkoffie.