Een hele mooie groene thee. Notige smaak en geeft een grassig zoet laagje in de mond.
Watertemperatuur: 90c, 10 gram per liter en 2 minuten laten trekken
Groene China thee uit de provincie Zhejiang, Strak opgerold blad, gele infusie, aromatisch en uitdagend. Een klassieke groene thee vol traditie en populair over de hele wereld. Chun Mee betekent "kostbare wenkbrauw", omdat het blad lijkt op de wenkbrauw vorm van klassieke Chinese schoonheden
Deze thee wordt zo genoemd, omdat de grijs groene balletjes van de opgerolde theebladeren lijkt op het buskruit dat in de 18e eeuw werd gebruikt. In heet water springen de balletjes open en worden mooie grote bladeren met een volle smaak. Een krachtige groene thee, met smaken van hout en noot.
Mao Feng komt uit de Yellow Mountains in de provincie Anhui in China. Geoogst in de lente van 2020. Deze Maofeng is een heerlijke toegankelijke groene thee, een zachte (niet bittere), notig en grassige groene thee.
‘Maofeng’ betekent donzige bergtop, genoemd naar de bergtoppen van de Yellow mountains waar deze thee vandaan komt. Deze thee staat meestal in de top 10 van China’s meest beroemde theeën.
Zetadvies: water temperatuur 80graden, 12 gram per liter, 2 minuten laten trekken. Deze thee is vaker op te schenken.
Deze groene, beroemde Chinese thee is van hoge kwaliteit. Met de hand gerolde blaadjes met zilveren draadjes. De smaak is delicaat met tonen van perzik en abrikoos.
Groene thee, met een lang platgedrukt blad. Mild en aromatisch van smaak, bevat minder theïne. Prima dorstlesser.
Japanse Groen thee
Een geroosterde Japanse thee. Deze thee wordt gemaakt van groene thee en daarna worden de blaadjes geroosterd. Geeft een diep rode kleur en een geroosterd aroma. Deze thee is populair in Kyoto, waar het productieproces werd ontwikkeld.
Biologische Gyokuro Kanaya 3 sterren (kagoshima, Japan) een heel speciale gyokuro gemaakt van 100% Kanaya Midori cultivar: heel zeldzaam en een limited editie thee. Heel erg rijk aan zoetheid. Gyokuro staat bekend in Japan als de hoogste kwaliteit thee. De nieuwe blaadjes worden in vlak voor de oogst overschaduwd, wat zorgt voor veel zoetheid in de thee. Gyuokuro is niet een alledaagse thee, deze thee drinkt men ook niet voor de dorst, maar voor de smaak.
Zetadvies: 4 gram, 200ml. 50-60 graden, trektijd 2 min. Meerdere keren op te schenken. Drink het uit een klein kopje, laat de thee door de mond rollen. De thee geeft een volle body en na de bittere tonen komt een heleboel zoetheid en een heerlijke nasmaak.
Sencha thee wordt eerst kort gestoomd en vervolgens worden de blaadjes gerold, gevormd en gedroogd. Deze stap geeft de gebruikelijke, dunne cilindrische vorm van de thee. In Japan wordt deze thee erg gewaardeerd omwille van zijn verfrissende smaak met een fruitig aroma en een lichte bitterheid.
Gearomatiseerde Groene thee
Een heerlijk, frisse groene thee, gearomatiseerd met bergamot en ander citrus-fruit.
Gearomatiseerde mix van groene thee. Deze thee melange maakt indruk met zijn pittige gember smaak en wordt zachtjes gevleid door de lichte frisheid van citroen mirte en citroengras. Ingrediënten thee (50%), citroen mirte (22%), schillen van citrusvruchten, gember (5%), citroengras, sinaasappel stukjes, thee bloesems, aroma.
Met frisse, bloemige en fruitige smaken, deze subtiel gearomatiseerde melange is om het hele jaar door te waarderen, warm of gekoeld. Sencha thee uit China met groene jasmijn thee en bloemblaadjes, lychee, grapefruit en rozenblaadjes.
Een lekkere groene thee met uitgesproken noot-smaak
Chinese Sencha, Houjicha, kaneelstokjes, gember, natuurlijk aroma, hazelnoot walnoot, kokos, bourbon vanille.
Chinese Sencha, kweepeer, druiven, Moringabladeren, natuurlijk aroma, madeliefbloemen, spinazie, verbena, spirulina, matcha
Een heerlijke groene thee met gember, citroen en passievrucht aroma’s
Een thee om weer warm te worden.
Groene thee, gember, zoethout, peper, kruidnagel, fenegriek, kaneel en kardemom
Deze melange bestaat uit groene Chinese Gunpowder thee, muntblaadjes en “Nanah” muntaroma.
De groene Chinese Sencha wordt verrijkt met etherische olie van bloedsinaasappel. Een frisse thee met een zomerse beleving.
Deze groene Chinese Sencha is verfraaid met stukjes passievrucht, perzik, wilde aardbei en lupineblaadjes.
Rijk aan specerijen, die ervoor zorgen dat je er weer even tegenaan kan, ideaal als vier-uurtje.
Ingrediënten: groene thee, gember, kaneel, zoethout, kurkuma, kardemom
Frisse groene thee met diverse opwekkende, activerende kruiden.
Ingrediënten: groene thee, pepermunt, citroengras, goudsbloem, hibiscus
Zachte groene thee met diverse onthaastende, rustgevende kruiden.
Ingrediënten: groene thee, valeriaan, st. janskruid, lavendel, kamille
Deze groene thee geeft een zacht bloemige smaak
Ingrediënten: Groene thee, vlierbloesem, vlierbessen, appelstukjes en natuurlijk aroma
Ontspannen genieten, grondige reiniging en opgelucht er weer tegenaan
Ingrediënten: Groene thee, lavendel, eucalyptus, jeneverbes
Lady Grey: De vrouw des huizes Grey maakte graag haar eigen 'blend', voor de Tea Parties met haar vriendinnen. Zo ontstond deze traditionele Earl Grey met een verfrissend vleugje citroen.
Ingrediënten: groene thee, sinaasappelschil, citroengras, natuurlijk aroma
Een Chinese groene thee op natuurlijke wijze gearomatiseerd met jasmijnbloesem, een prachtige thee om voor, tijdens en na de maaltijd van te genieten.
Een heerlijk verfrissende groene thee met stukjes gedroogde citroen en citroengras. Lekker op een warme dag of om ijsthee van te maken.
Groene thee, citroengras, natuurlijk aroma
Een heerlijke groene thee Japanse sencha met gepofte rijstkorrels, dit geeft een nootachtige smaak aan de infusie
Milde Sencha gecombineerd met verse schillen van citrusvruchten, citroen mirte en pittige gember, verfijnd met zoetige kaneel en fijne reepjes wortel., zoethout, natuurlijk aroma.